Keuzestress & dingen doen

Ik ben echt een enorme muts als het aankomt op keuzes maken. Dingen doen. Mijn moeder zei wel eens dat ik zo veranderlijk ben als het weer. Ik wil van alles en nog wat, steevast te veel en blijf dan hangen in “wat zal ik toch eens gaan doen”. Zo heb ik een tijdje gesport via Onefit, wat goed beviel, maar waar ik ook verdwaalde in de gigantische hoeveelheid mogelijkheden. Zal ik gaan boksen, of toch maar boulderen, of chill yoga doen? Sowieso valt het me op dat er in het leven meer keuzes zijn dan ooit; kijk maar naar de hoeveelheid truien in één kleur die de H&M verkoopt, om maar iets te noemen. Nu heb ik twee dingen geleerd over keuzestress rondom het doen van dingen. 

Allereerst: ga gewoon wat doen. Iets, maakt niet uit wat. Van wikken en wegen wordt niemand blij. Ik kan hier echt heel lang over doen en ga dan van chagrijnigheid eerst maar allerlei nutteloze dingen doen, zoals veel te lang op Instagram scrollen. Waarna er helemaal niets meer gebeurt. Bovendien maakt het niet uit wat je doet, als je maar iets gaat doen. Het stond namelijk al op je lijstje in je gedachten, dus je wordt er waarschijnlijk toch wel blij van.

Twee: als je iets doet, own het dan. Ga niet denken aan alle andere mogelijkheden, om vervolgens te verzinken in gedachten als “had ik maar”, “moet ik toch niet”. Besluit jij de hele dag thuis te hangen met chocoladekruidnoten, een goed boek en een spelletje, prima. Dat mag best. Heb je geen redenen voor nodig. Ga dan niet de hele tijd nadenken of je toch niet je luie reet naar de yogastudio moet slepen. Je hebt je keuze gemaakt, laat de rest nu los.

Dus: denk niet te veel na. Doe gewoon iets. En geniet ervan. Amen.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *